We krijgen vuur in onze ogen van |
Daarom ondersteunen we microrevoluties, met rake tekst.

Charlotte Leemans. Oprichter copybureau Studio Leemans. Utrechtse. Copywriter. Eindredacteur. Communicatieadviseur. Kleurstylist. Rocycler. Microrevolutionair. Crazy cat lady. Koffieliefhebber.

Van enkelvoud naar studio
Ik heb sinds 2013 een gouden collectie van specialisten om me heen verzameld. Fotografen, vormgevers, developers, strategen, marketeers, copywriters en eindredacteuren. Mensen met dezelfde voorliefde voor microrevoluties. In 2020 ging ik van Leemans Schrijft (enkelvoud) naar Studio Leemans. Samen met mijn team kan ik nu grotere en bredere opdrachten aannemen én sneller schakelen.

We peuteren graag naar wat jij nou eigenlijk echt wilt zeggen. Enthousiast, scherp en met zorg.

Wat gaan we samen maken?

Maak kennis met onze specialisten

Myrthe Tijhuis
Communicatie VA

Houdt overzicht en leidt in goede banen. Is gek op to-do-lijstjes (inclusief afstrepen) en belooft je dat alles goed gaat komen. We zetten haar ook regelmatig in voor communicatieadvies en (eind)redactie.

 

Veertje Heemstra
Copywriter en communicatiestrateeg

No more crappy content en saaie strategieën. Want ie-de-reen heeft een magic message. Die vindt Veertje graag samen, zodat jij vól gaat shinen *gooit confetti

Jireël Verhage
Copywriter

Een valse gitaar maakt ‘m verdrietig. De toon van een organisatie die niet lekker overkomt ook. Door zijn inlevingsvermogen raakt-ie snel de juiste snaar en vindt het juiste ritme. Zo maakt hij knallende copy. Altijd goed (af)gestemd.

Rachel Felix
Tekstschrijver, contentspecialist, schrijftrainer en schrijverscoach

Met heel veel plezier en energie helpt ze klanten zichzelf neerzetten als de unieke ondernemer of organisatie (employer branding) die ze zijn.


Rox Klijn

Fotograaf

Voorheen copywriter en communicatieadviseur. Nu fotograaf extraordinaire. Van zeer creatief werk tot en met zeer zakelijke beeldbanken en portretten.


Margreet Rijlaarsdam

Mags up your mind

Illustratie en visueel design. Logo’s, huisstijlen, muurschilderingen, portretten, ansichtkaarten …

Janneke van Riel
Interviewer, tekstschrijver, (eind)redacteur

Met extra liefde voor verhalen, interviews en de puzzel om een ingewikkelde tekst te ontwarren.

 

Tim Daalderop
Copywriter

Helpt sympathieke mensen en merken hun verhaal te vinden en vol eigenheid te vertellen. Dat doet ‘ie met messcherpe teksten. Dat zijn teksten met lef. Teksten met vuur, met eigenheid, een twist en een scherpe rand. Teksten die je lezer ráken.

Mirjam van Elst
Communicatie- en contentkanon

Storyteller & storymaker, huismus en micro-avonturier. Jarenlange ervaring in de farma, helpt nu duurzame en dierzame wereldverbeteraars en changemakers. Haar superkrachten? Laserscherpe visie, luisteren, vragen stellen en spiegelen.

"We hebben inmiddels met groot deel van het Studio Leemans team gewerkt. De copywriters zitten allemaal snel in de materie. Ze zorgen voor rake teksten en denken ook inhoudelijk slim mee over onze uitingen. Absoluut een fijne copypartner! "
Clint van der Wal | Marketeer Fudura
"Heel specifiek vroegen wij om teksten in heldere taal, waarin iedereen zich kan herkennen. Daarin zijn zij geslaagd en hebben wij veel geleerd. Opmerkelijk vind ik daarin de afstemming die Charlotte en haar collega's weten te maken tussen de doelen van Lister en de doelgroep waarvoor we de content maken."
Margot van Lange, communicatiecoördinator Lister ggz
Meer over deze opdracht
"Door de gesprekken met Charlotte kreeg ik scherper wat mijn aanbod en meerwaarde is. Ze wist dit te vertalen naar een brandstory en een website die klopt. Met haar team ondersteunt ze nu mijn (LinkedIn)communicatie."
Jeanine Pothuizen | Klimaatpsycholoog
"We werken al jaren met plezier samen met Studio Leemans. Blogs, communicatieadvies, tone of voice, schrijftraining, webcopy. Wat we ook nodig hebben, Charlotte en haar team schakelen snel en zijn prettige copy-, communicatie- én sparringspartners. "
Ellis Molenaar | Communicatiemanager de Quoratio Groep
"Dankbaar voor Charlottes toewijding als redacteur op elke mogelijke manier. Ze weet de juiste snaren te raken met haar humor, speelsheid en magie!"
Willemijn Welten
"De snelheid waarmee Charlotte zich een voor haar nieuwe industrie eigen maakte én een gewaardeerde collega werd, vond ik zeer indrukwekkend. Daarnaast waardeer ik haar erg om haar out-of-the-box-denken."
Vincent Peeters | CEO
Bekijk deze opdracht
"Charlotte is een kritische enthousiasteling die in no time een scherpe boodschap met prikkelende teksten had staan. Superblij met de fijne samenwerking!"
Sanne van Viegen | Mede-oprichter Playhardworkhard
"Charlotte leverde heel snel een persbericht dat direct de juiste toon had. Omdat haar 'assortiment' zeer veelzijdig is, werd zij vrijwel gelijk onze communicatiepartner."
Chris Marbus | Directeur Quiosk B.V.
Lees dit persbericht
"Het aanbod voor een webscan kwam precies op het juiste moment. Charlotte keek kritisch naar mijn site en waar deze mogelijk verbeterd kon worden, zowel qua tekst als lay-out. Ze wist op een prettige en opbouwende manier feedback en tips te geven. Ik pak het Webscan-document er regelmatig bij om even te checken of ik nog op de goede weg ben."
Lucinda Niezen | Coach/psycholoog/consultant bij Tree Talent Consultancy
"Charlotte is niet alleen een ontzettend fijne, energieke en gezellige dame om mee samen te werken, ze is ook een briljante copywriter. Ze werkt supersnel, legt de lat lekker hoog, schakelt moeiteloos van de ene naar de andere opdracht, weet teksten moeiteloos voor verschillende doelgroepen en kanalen aan te passen."
Sanne Tieke | Campagneleider Week van de Alfabetisering
Lees meer over deze opdracht
"Charlotte is een communicatieadviseur pur sang. Met haar scherpe blik, communicatie skills en proactieve houding was zij van grote waarde voor het HDI. "
Renate Koers | Helen Dowling Instituut
Bekijk deze opdracht
"Charlotte was very committed, polite and collaborative. It was very easy to work together, because she can understand people's intent."
Amanda Yiu | Eigenaar Formocha Premium Tea
Lees dit artikel over Chinese thee uit Yunnan