We krijgen vuur in onze ogen van |
Daarom ondersteunen we microrevoluties, met rake tekst.

Charlotte Leemans. Oprichter copybureau Studio Leemans. Utrechtse. Copywriter. Eindredacteur. Communicatieadviseur. Kleurstylist. Rocycler. Microrevolutionair. Crazy cat lady. Koffieliefhebber.

Van enkelvoud naar studio
Ik heb sinds 2013 een gouden collectie van specialisten om me heen verzameld. Fotografen, vormgevers, developers, strategen, marketeers, copywriters en eindredacteuren. Mensen met dezelfde voorliefde voor microrevoluties. In 2020 ging ik van Leemans Schrijft (enkelvoud) naar Studio Leemans. Samen met mijn team kan ik nu grotere en bredere opdrachten aannemen én sneller schakelen.

We peuteren graag naar wat jij nou eigenlijk echt wilt zeggen. Enthousiast, scherp en met zorg.

Wat gaan we samen maken?

Maak kennis met onze specialisten


Rox Klijn

i/d Roos Fotografie

Voorheen copywriter en communicatieadviseur. Nu fotograaf extraordinaire. Van zeer creatief werk tot en met zeer zakelijke beeldbanken en portretten.

Myrthe Tijhuis
Communicatie VA

Houdt overzicht en leidt in goede banen. Is gek op to-do-lijstjes (inclusief afstrepen) en belooft je dat alles goed gaat komen. We zetten haar ook regelmatig in voor communicatieadvies en (eind)redactie.

 

Veertje Heemstra
Copywriter en communicatiestrateeg

“No more crappy content en saaie strategieën. Want ie-de-reen heeft een magic message. Die gaan we samen vinden en daar ga jij vól mee shinen *gooit confetti”

Jireël Verhage
Copywriter
Een valse gitaar maakt ‘m verdrietig. De toon van een organisatie die niet lekker overkomt ook. Door zijn inlevings-vermogen raakt-ie snel de juiste snaar en vindt het juiste ritme. Zo maakt hij knallende copy. Altijd goed (af)gestemd.


Lian Groot
Webdesigner met een grote liefde voor Squarespace

“Mijn leven is een creatieve zoektocht waarin ik mijn eigen weg design – simpelweg door het te bewandelen.”


Anniek van Hartingsveldt
Marketingstrateeg en social universalis

Zet haar tijd en expertise in voor de wereld van morgen. Gelooft dat wanneer duurzame opties zichtbaarder en toegankelijker worden, ze de norm kunnen worden.


Marijn de Wit

Commercial video and photography

Zijn grote liefde: capturing visuals in both stills and moving images.

Pia Sophia
Tekstschrijver en vertaler

Wordt enthousiast van teksten die iets met je doen. Ze schrijft, vertaalt en perfectioneert Engelse en Nederlandse teksten die jouw verhaal vertellen.

 

 

 

Ellen 
Copykoppie VA

Wordt enthousiast van mooie missies. Maakt graag content die je verder helpt. Sterk in copy en strategie.


Margreet Rijlaarsdam

Mags up your mind

Illustratie en visueel design. Logo’s, huisstijlen, muurschilderingen, portretten, ansichtkaarten …

Hagar Jobse
Journalist en copywriter.

Schrijft zowel lange achtergrondartikelen als persberichten en blogs. Vraagt net zolang door totdat ze tot de kern van een verhaal komt. Is gefascineerd door menselijk gedrag en de werking van ons brein.

 

 

Janneke van Riel
Interviewer, tekstschrijver, (eind)redacteur

Met extra liefde voor verhalen, interviews en de puzzel om een ingewikkelde tekst te ontwarren.

 

"Door de gesprekken met Charlotte kreeg ik scherper wat mijn aanbod en meerwaarde is. Ze wist dit te vertalen naar een brandstory en een website die klopt. Met haar team ondersteunt ze nu mijn (LinkedIn)communicatie."
Jeanine Pothuizen | Klimaatpsycholoog
"We werken al jaren met plezier samen met Studio Leemans. Blogs, communicatieadvies, tone of voice, schrijftraining, webcopy. Wat we ook nodig hebben, Charlotte en haar team schakelen snel en zijn prettige copy-, communicatie- én sparringspartners. "
Ellis Molenaar | Communicatiemanager de Quoratio Groep
"Dankbaar voor Charlottes toewijding als redacteur op elke mogelijke manier. Ze weet de juiste snaren te raken met haar humor, speelsheid en magie!"
Willemijn Welten
"De snelheid waarmee Charlotte zich een voor haar nieuwe industrie eigen maakte én een gewaardeerde collega werd, vond ik zeer indrukwekkend. Daarnaast waardeer ik haar erg om haar out-of-the-box-denken."
Vincent Peeters | CEO
Bekijk deze opdracht
"Charlotte is een kritische enthousiasteling die in no time een scherpe boodschap met prikkelende teksten had staan. Superblij met de fijne samenwerking!"
Sanne van Viegen | Mede-oprichter Playhardworkhard
"Charlotte leverde heel snel een persbericht dat direct de juiste toon had. Omdat haar 'assortiment' zeer veelzijdig is, werd zij vrijwel gelijk onze communicatiepartner."
Chris Marbus | Directeur Quiosk B.V.
Lees dit persbericht
"Het aanbod voor een webscan kwam precies op het juiste moment. Charlotte keek kritisch naar mijn site en waar deze mogelijk verbeterd kon worden, zowel qua tekst als lay-out. Ze wist op een prettige en opbouwende manier feedback en tips te geven. Ik pak het Webscan-document er regelmatig bij om even te checken of ik nog op de goede weg ben."
Lucinda Niezen | Coach/psycholoog/consultant bij Tree Talent Consultancy
"Charlotte is niet alleen een ontzettend fijne, energieke en gezellige dame om mee samen te werken, ze is ook een briljante copywriter. Ze werkt supersnel, legt de lat lekker hoog, schakelt moeiteloos van de ene naar de andere opdracht, weet teksten moeiteloos voor verschillende doelgroepen en kanalen aan te passen."
Sanne Tieke | Campagneleider Week van de Alfabetisering
Lees meer over deze opdracht
"Charlotte is een communicatieadviseur pur sang. Met haar scherpe blik, communicatie skills en proactieve houding was zij van grote waarde voor het HDI. "
Renate Koers | Helen Dowling Instituut
Bekijk deze opdracht
"Charlotte was very committed, polite and collaborative. It was very easy to work together, because she can understand people's intent."
Amanda Yiu | Eigenaar Formocha Premium Tea
Lees dit artikel over Chinese thee uit Yunnan