Zeven jaar Leemans Schrijft. And now what?

2 februari 2013 schreef ik me in bij de KvK. Beste beslissing in mijn leven. Afgelopen jaren hard gewerkt, vooral ín mijn bedrijf. Het laatste jaar groeide de behoefte om ook áán mijn bedrijf te werken. Misschien kunnen dingen anders, groter, slimmer?

Categorie: Columns & Blogs
Lees en praat mee op LinkedIn

In oktober rondde ik een grote opdracht af. Sindsdien ben ik flink aan het investeren in mijn bedrijf en in mijzelf. Als freelancer ben je immers je belangrijkste asset. Investeer in jezelf en je wordt nog waardevoller. Ik volgde meerdere online trainingen en las tal van boeken over (business) mindset. Ik leerde over ambivert zijn, online marketing, mindmappen en de vele toepassingen van tekenen. De boeken die ik lees zijn tegenwoordig dus allemaal voorzien van tekeningetjes in de kantlijn. Love it.

Advies, Uitvoer, Check

Bij het opstellen van mijn jaardoelen moest ik denken aan het ondernemingsplan dat ik bij mijn start in 2013 schreef. Ik snorde hem weer eens op. Had hem zeven jaar niet gezien. Opvallend was mijn aanbod: Adviseren, Uitvoeren, Redigeren. Op mijn website staat as we speak: Advies, Uitvoer, Check. Misschien wordt het tijd om na te denken over andere businessmodellen dan uren en teksten verkopen? Of was het misschien gewoon heel knap dat ik in 2013 al zag wat Leemans Schrijft moest worden. Het werkt. Het loopt. Why change a winning team?

Er kriebelt en knaagt iets

Het antwoord op de vraag ‘And now what?’ kan dan ook heel goed zijn: lekker bezig, niets meer aan doen (niet te verwarren met niets meer aandoen). Maar mijn onrust en enthousiasme over dit proces zijn er ook niet voor niks. Er kriebelt en knaagt iets en ik heb zin om eraan te peuteren.

Lissabon

Eind maart ga ik op workation met Meetings in. en business coach Mark Daamen. Naar Lissabon. Samen met een groep ondernemers in vergelijkbare fase van hun business werken áán mijn business. En in de tussentijd werk, lees, leer en denk ik lekker verder. Want natuurlijk kunnen er dingen anders, groter, slimmer. Natuurlijk.